Press "Enter" to skip to content

Underhåll

Förvaring

Förvara aldrig knivar löst i en låda, de blir lätt skadade. En magnetlist är ett av de bästa sätten att förvara en kniv.  Använd gärna en list av trä, läder eller annat mjukare material. Med en list sparar du även värdefull bänkyta och lådutrymme. Obs! Se till att välja en magnetlist med väldigt kraftig magnet då damaskstål som behandlats med syra som Brink No.1 har, inte fäster bra annars.

Användning

Tänk på att skärbrädans material och utformning är viktig för knivens livslängd. En skärbräda av s.k. ändträ är bra på flera sätt, den är både skonsam mot eggen samt ”läker” av sig själv. Det finns även träslag, så som bambu som i sig har antibakteriella egenskaper. Tänk på att inte skrapa av skärbrädan med eggen, utan använd knivens rygg.

Råvaror
För att få maximal livslängd på både den slipade eggen och kniven i helhet är det bäst att undvika att skära i hårda matvaror. Ben och kärnor kan sätta djupa spår i en vass egg. En kvalitetskniv ska enbart skära i mjuka matvaror.

Rengöring

Vi rekommenderar att du alltid diskar din kniv för hand och direkt torkar av den. Att använda diskmaskin är absolut något som ska undvikas. Stålet kan rosta och oxidera, eggen kan skadas och trähandtag blir fula och spricker lättare

Translate »